Du är här:// Startsidan / Handledning / Örats anatomi och hörselskador / Arbetsplan

Örats anatomi och hörselskador

Arbetsplan

Arbetsplanen utgår från Hörselbokens kapitelindelning. Varje kapitel har mål som i arbetsplanen är konkretiserade och indelade i två kunskapsnivåer. Till varje kapitel kan du hämta kunskap och elevmaterial från Hörselboken. Vi hoppas att arbetsplanen ska skapa struktur och underlätta ditt arbete med att ge eleverna medvetenhet och kunskap kring sin hörselnedsättning. Arbetsplan (pdf, 1,7 Mb)

Mål Nivå A Nivå B
En elev med en hörselnedsättning ska ha kunskaper om örats anatomi och om olika typer av hörselnedsättningar. Känna till örats uppbyggnad, ytteröra, mellanöra och inneröra. Ha kunskap om sin funktionsnedsättning. Ha kunskap om hörselorganets uppbyggnad. Ha kunskap om olika typer av hörselskador.
Eleven ska ha förståelse om innebörden och konsekvenserna av sin egen och andras hörselnedsättningar. Känna till konsekvenser av sin egen hörselnedsättning. Ha kunskap om konsekvenserav sin egen och andras hörselnedsättning.
Eleven ska kunna använda sin kunskap som informatör om sin funktionsnedsättning. Kunna förklara sin egen hörselskada för en annan person. Kunna informera en mindre grupp om sin egen hörselnedsättning och dess konsekvenser.

Relaterade arbetsblad

Svåra ord

Finner du något svårt ord i texten som du inte förstår? I vår ordlista har vi samlat de flesta av alla svåra ord på denna webbplats.

Se hela ordlistan